Co u nas słychać?

Oświadczenie z dn. 11.02.2021

Informujemy, że w związku z dynamicznym rozwojem Żabki od początku bieżącego roku wprowadzone zostały zmiany organizacyjne, których efektem jest zmodyfikowana struktura zarządzania.

Nowa struktura wynika z wyraźnie zdefiniowanych głównych obszarów działania. Są to: obszar zarządzania siecią sklepów, obszar rozwoju i obszar strategiczny. W oparciu o ten podział powstały, w ramach struktury Żabki, nowe jednostki organizacyjne. Celem jest skupienie kompetencji i odpowiedzialności w wyraźnie określonych i wyspecjalizowanych zespołach. Struktura i zakres działania zespołów wynika z doświadczeń ostatnich lat. Jednostki organizacyjne, które tworzą nową strukturę to:

Każdy z członków Zarządu, zarządzający zespołem, raportuje do Prezesa Zarządu – Tomasza Suchańskiego, który kieruje całością organizacji, wspierany przez funkcje centralne, w tym: Departament Prawny i Dział Spraw Korporacyjnych. Nowa organizacja nie tylko pozwoli jeszcze skuteczniej rozwijać sieć sklepów, ich format i asortyment, ale także umożliwi szersze działania na rzecz innowacji i wytyczania nowych kierunków rozwoju.

Pozdrawiamy,
    Buro Prasowe Żabka Polska

Podziel się:
    This site is registered on wpml.org as a development site.